Hakkında

Otelimiz yenilenen yüzüyle tekrar aranızda. Heyecanlıyız!

Papazlıkhan Otel 

Altınoluk Köyü ya da eski ismiyle Papazlık Köyü’nde, Ege denizi ve Midilli adası manzarasına hakim, bizim en sevdiğimiz tarif ile ise; Zeus’un Truva savaşını izlediği konumda misafirlerimizi ağırlıyoruz.

Bin pınarlı İda veya bizim Kaz dağlarımız; nasıl adlandırırsanız adlandırın aldığınız her nefesi hissedebileceğiniz eşsiz bir deneyim için sizlerleyiz.

 

Yıllar önce başlanılan bu yolculukta 2021 yılında her anlamda yenilenerek kapılarımızı tekrar açıyoruz. Otelimize geldiğiniz anda hissetmeye başlayacağınız konfor ve samimiyet en önemli önceliklerimizden. Her ne kadar gelişen çağı yakından takip etsek de Edremitli oluşumuzdan dolayı Kaz dağlarının bize verdiği yerelliği asla dönüştürmüyoruz.

 

Doğanın ve iklimin bize sundukları o kadar muhteşem ki bu topraklarda, nasıl vazgeçebiliriz bu yerellikten. Her öğünümüzde sofralarımıza eşlik eden zeytin gibi eşsiz bir meyvemiz var bizim. Biraz solumuzda Balıkesir’in lezzetli et ürünleri, sağ tarafımızda ise Çanakkale (Ezine)’nin peynirleri. Soframıza gelen her ürün yerel ve lezzetli.


Antik dönem efsanelerine konu olmuş bir coğrafyada lezzetli yemekler ve ve eşsiz bir tatil için gelecek anılarımızı sizinle beraber oluşturmak için bekliyoruz…

Billur Olcay

Billur

Papazlık

Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihsel birikimlere sahip olan Altınoluk’un, eskiden köy olarak yerleşimi kentin kuzeyindeki tepede yer alır. 1927 yılına kadar adı, “Papazlık” olarak geçen köye ait ilk veriler 16 yüzyıl başlarında Kanuni Sultan Süleyman’ın (1520-1566) saltanatının ilk yıllarında yapılan sayımlara kadar uzanıyor. Buradan yola çıkarak Papazlık’ın kuruluşunun 450 yılı aşan bir geçmişe dayandığını söylenebilir. Mahallenin ilk sakinleri, Osmanlı Devleti’nin vergi muafiyeti sağlayarak, derbentçi kaydettiği ve Papazlık’a yerleştirdiği Söğütlü yörükleri’dir.

 

Rum yerleşimi; Yunanistan’ın Midilli adasından 1820’li yıllarda çalıştırılmak üzere getirilen Rumların zamanla burada çoğalıp, iskan tutmaları ile oluşmuştur. Rumlar ibadetleri için bir de kilise yaptırmışlardır. O dönemde Türk yerleşiminin, Hıdırlar, Kadirler ve Sakarlar olarak anılan ailelerden oluştuğu bilinmektedir.